Ο Οργανισμός

Aν μετανάστευση σημαίνει γεωγραφική μετακόμιση ατόμων σε διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια, η ανθρωποκεντρική διάσταση του ελληνισμού προκαλεί νοητική και συναισθηματική διέγερση και είναι πολύ δύσκολο να αποδοθεί με απλά και λίγα λόγια.                                             

Στον απόηχο των διεθνών εξελίξεων ο έλληνας μετανάστης αναδεικνύεται στην πιο καθοριστική φιγούρα του περασμένου και του τρέχοντος αιώνα.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Η Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης»,  « Ηis Majesty the Greek Immigrant” σκοπό έχει να αναδείξει την πορεία και την εξέλιξη του διεσπαρμένου Ελληνισμού καθώς και να προωθήσει την σύνδεσή του με την πατρική γη.

Βαρύνουσα και καθοριστικής σημασίας είναι η αξιοποίησή του, ιδιαίτερα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Για το σκοπό αυτό οργανώνουμε εκδηλώσεις, 1η, 2η, 3η και πολύ σύντομα την 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου ελληνισμού, όπου τιμούμε εξέχουσες προσωπικότητες Ελλήνων. Εκείνων που συμβάλουν στην διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού, της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην  επιστημονική  πρόοδο και στην εν γένει ανθρώπινη ευημερία απανταχού της γης, στην προσπάθεια σύστασης μιας πολυφωνικής αφήγησης για την Ελληνική μετανάστευση.

Με την συμμετοχή όλων αυτών αλλά και όσων επιθυμούν να επωφεληθούν την προσπάθεια ανάδυσης ευκαιριών, οργανώνουμε  forum, τεκμήριο μικρής συμβολής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων συμπεριλαμβάνεται έκθεση σπάνιου φωτογραφικού υλικού παλαιότητας έως 126 χρόνων, όπου καταγράφονται με ρεαλιστικό τρόπο σκηνές από το ταξίδι, την καθημερινότητα των Ελλήνων μεταναστών στις χώρες υποδοχής τους, καθώς επίσης η πορεία και η εξέλιξη τους. Το ξύπνημα αυτό της μνήμης, η ανακάλυψη των κόσμων των απανταχού μεταναστών που «ακροβατούν διαρκώς σ’ ένα σκοινί χωρίς το δίχτυ ασφαλείας που προσφέρει στον καθένα η πατρική γη της οικογένειας, των φίλων και της γλώσσας της παιδικής τους ηλικίας», έρχεται να εκφράσει το άλγος του αρχαίου μας «νόστου» πράγματι με τρόπο συγκινητικό. Ένα νοερό ταξίδι επιστροφής στη χώρα γέννησης τους, όπου το παρελθόν συνδέεται με το παρόν, ενώ συγχρόνως συστήνει μια εμπειρία επίκαιρη γι’ αυτό και άξια να σταθεί κανείς με προσοχή.

Το σπάνιο συλλεκτικής και ιστορικής αξίας φωτογραφικό υλικό, που προέρχεται από την προσωπική συλλογή της κυρίας Μαίρης Ρυσσάκη, προέδρου του οργανισμού, θα παραχωρηθεί  για την ίδρυση μουσείου απόδημου Ελληνισμού, η ακόμα καλύτερα για το σπίτι του απόδημου, ένας από τους βασικότερους στόχους μας.

Πέραν όλων και όσων προαναφέραμε, ο οργανισμός στοχεύει και επιτελεί φιλανθρωπικό έργο, με βασικό μέλημα την αποπεράτωση του παιδικού ξενώνα «Το σπίτι των Αγγέλων» στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι μέχρι τώρα επιτυχίες μας οφείλονται στην συμμετοχή και την εμπιστοσύνη σας, γιατί μοιραζόμαστε και στηρίζουμε κοινές ιδέες και οράματα, διαχρονικούς και μεγάλους στόχους, μα πάνω απ’ όλα έχουμε την αίσθηση της ευθύνης και της προσφοράς.

Υπηρετώντας  αυτά τα δεδομένα προχωρούμε, συνεχίζουμε!

Σας ευχαριστούμε!