1η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού

Η 1η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού έγινε πραγματικότητα και έλαβε χώρα στην Πύλη Παντοκράτορα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η υλοποίηση αυτής της τόσο τολμηρής ιδέας στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, με τις ευλογίες, την αιγίδα, την βοήθεια, την συμπαράσταση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, και  την παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ειρηναίου. Το αποχαιρετιστήριο δείπνο στο χώρο της Αρχιεπισκοπής, θα μείνει αλησμόνητο απ’ όλους τους προσκεκλημένους που είχαν την τύχη να το απολαύσουν.

Καθοριστικής σημασίας ήταν επίσης η βοήθεια και η συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης και του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη, που πέραν των άλλων μας παραχώρησε την βραδιά του Gala τιμητικό δείπνο.

Οι αιγίδες, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Ηρακλείου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, της ΑΧΕΠΑ, της Παγκρητικής, του Euro American Womens Council, του Συνδέσμου Μελλών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου και πολλών άλλων φορέων και οργανώσεων ξεπέρασαν το προσδοκώμενο.

Παραβρέθηκαν, μας τίμησαν και τιμήθηκαν διαπρεπείς Έλληνες, συνολικά δέκα έξη τον αριθμό, που οι αξίες τους δεν είναι μετρήσιμες.

Έτσι ξεκινήσαμε, έτσι πορευόμαστε, με την υποχρέωση να προβάλουμε πρότυπα, να αξιοποιήσουμε τις ικανότητές τους και την βούληση προσφοράς εκ μέρους τους.

Η έκθεση φωτογραφίας διήρκησε ένα μήνα σ’ αυτό τον ανεπανάληπτο και ιστορικής σημασίας χώρο, με την έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Οι επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, να συμπορεύονται σ’ ένα συγκλονιστικό ταξίδι με το παρελθόν, το παρελθόν των απανταχού Ελλήνων μεταναστών και να το αποτυπώνουν στο βιβλίο επισκεπτών, στηρίζοντας την δική μας ιδεολογική αφετηρία, το δικό μας όραμα!

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Ακολουθούν video σχετικά με τις εκδηλώσεις.