3η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού

Για μια ακόμα φορά η καρδιά του απανταχού Ελληνισμού χτυπά δυνατά στο κέντρο της Αθήνας, στο  Ζάππειο Μέγαρο. Στο χώρο που ο Μέγας Δωρητής, Ευάγγελος Ζάππας, όντας μετανάστης,  δώρισε στην πατρίδα.

Στο μεγαλείο της βραδιάς, στο ξεκίνημα, πρώτη θέση είχε το ιδιαίτερο αφιέρωμα στον Ζάππα για την 151η επέτειο από τον θάνατό του, αλλά και για τη μοναδική προσφορά του. Αναφορά στην ζωή και το έργο του, μ’ ένα ιδιαίτερο τρόπο αναφέρθηκε ο κ.Αντρέας Ζαϊμης, τέως υπουργός. Την τιμητική διάκριση παρέλαβαν ο απόγονος της οικογένειας κ. Λιάπης, ο πρόεδρος του Ζαππείου, κ. Χρήστου και η κ. Χατζηαθανασιάδου, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ζαππείου.

Τον κατάμεστο χώρο του Ζαππείου λαμπρύνουν με την παρουσία τους εκείνοι που αξιοκρατικά δημιουργούν πρότυπα και δίνουν ερεθίσματα ευγενούς άμιλλας απ’ όλα τα μήκη και πλάτη όπου ο Ελληνισμός έχει διασπαρθεί, ενώ αγκαλιάζονται από τους εξ’ ίσου σημαντικούς τοπικούς παράγοντες απ’ όλους τους τομείς και φορείς.

Δέκα οκτώ συνολικά επιλεγμένοι, επιφανείς Έλληνες της Διασποράς, θα δεχτούν μέσα σ’ ένα πολύ συγκινησιακά φορτισμένο χώρο, μέσα από δάκρυα, την τιμητική τους διάκριση, το δεντράκι ελιάς, που θα τους θυμίζει χωρίς μετριότητες, πόσο Σπουδαίοι είναι !!!

Και όσο η βραδιά προχωρεί και οι γνωριμίες εξελίσσονται, ανοίγονται καινούργιοι δρόμοι και η στοχευμένη επικοινωνία θα ολοκληρωθεί με το Συνέδριο της επομένης στο Πολεμικό Μουσείο. «Η Ελλάδα του χθες, του σήμερα, του αύριο»,  είναι το θέμα συζήτησης με σκοπό την ανάδυση ευκαιριών.

Ο οικουμενικός Ελληνισμός διαρκώς δέχεται προκλήσεις από τις κατά καιρούς καταστάσεις και γεγονότα που διαδραματίζονται στην μητέρα πατρίδα και ποτέ μα ποτέ δεν έμεινε αποστασιοποιημένος ούτε αδιάφορος σ’ αυτό το κληροδότημα !

Τα ενημερωτικά μέσα, τηλεοράσεις, εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά μέσα θα ασχοληθούν και θα εκθειάσουν με μοναδικό τρόπο το μεγάλο αυτό γεγονός, «Αφιέρωμα»!

Εμείς, με πολύ εκτίμηση σε όλους, σε κείνους που γέμισαν το χώρο, το χρόνο, τις ψυχές μας και μας έδωσαν κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας κουβαλώντας αυτό το νοσταλγικό φορτίο, μέχρι να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, λέμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !  

Ευχαριστούμε για τις αιγίδες και την στήριξή τους την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την «ΑΧΕΠΑ», τον Σύλλογο Φίλων του Ζαππείου, το Euro American Womens Council, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Γυναικείων Σωματείων, της Daughters of Penelope «Αθηναϊδες», την Παγκρήτια Ομοσπονδία Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, την Παγκρητική Ένωση, την ΜΚΟ «Δεν Λησμονώ», τον «Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» την Καναδική και Αυστραλιανή πρεσβεία, καθώς και όλους τους φορείς.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς, την οργανωτική επιτροπή, το Welcome Travel και όλους όσοι μας ώθησαν να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να απογειώσουμε το όραμά μας!

Ένα όραμα γίνεται μεγάλο όταν εξελίσσεται, όταν εμπνέει, όταν ανοίγει καινούργιους δρόμους. Κι’ εμείς προχωρούμε, προχωρούμε ……..

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Ακολουθούν video σχετικά με τις εκδηλώσεις.